JVTP převzalo prestižní ocenění Cross Border Award za rok 2022

pátek, 21. října 2022

JVTP převzalo prestižní ocenění Cross Border Award za rok 2022
JVTP převzalo prestižní ocenění Cross Border Award za rok 2022

Dne 20. října převzali zástupci Jihočeského vědeckotechnického parku cenu za příkladnou přeshraniční spolupráci institutucí Cross Border Award 2022, kterou udělují společně hospodářské komory jižních Čech, Horního Rakouska a Dolního Bavorska.

Toto přestižní ocenění převzali ředitel Mgr. František Mlčák a Ing. Lenka Chrobočková na slavnostním galavačeru cenu v Českém Krumlově. "Primárním cílem ocenění je vyjádřit firmám a institucím uznání a poděkovat jim za to, že v regionu těchto tří zemí investují a mají zde své podnikatelské či výzkumné aktivity" uvedl Ing. Miroslav Dvořák, předseda představenstva Jhk.

JVTP aktuálně realizuje přeshraniční projekty v oblasti virtuální reality, umělé inteligence, digitalizace a v neposlední řadě se věnuje také kulturnímu a kreativnímu odvětví. „Velmi pozitivně vnímám dlouhodobou společnou iniciativu hospodářských komor oceňovat firmy a instituce za příkladnou přeshraniční spolupráci. Velmi si vážím ocenění Cross Border Award a vnímám jej jako uznání aktivit celého týmu. Nemalý podíl na této ceně mají i partneři v jednotlivých projektech včetně partnerů z Horního Rakouska a Dolního Bavorska. Zároveň je pro nás tento moment impulzem na pokračování v přeshraničních projektech pro další programovací období.“ uvedl při přebírání ceny ředitel Jihočeského vědeckotechnického parku.

Podrobnější informace a další ocenění v Tiskové zpráce Jhk.