V areálu JVTP odstartoval letošní ročník Digitální transformace 2023

úterý, 21. února 2023

DSC07315

Projekt Digitální transformace 2023, který připravilo sdružení CzechInno spolu s partnery Hubu pro digitální inovace, v tomto týdnu zahájil sérii regionálních debat. První místo konání bylo u nás v JVTP, diskutovalo se o klíčových tématech celého projektu jako jsou enviromentální, sociální či ekonomické impulsy k pokročilé digitalizaci.

Debaty, exkurze či praktické ukázky digitalizace v běžné praxi. To všechno bude v letošním roce nabízet projekt Digitální transformace 2023 aneb Úspěšná proměna českých firem v podniky budoucnosti. Účastníky akce byli převážně lidé z řad podnikatelského inovačního ekosystému a místních firem, kteří se shodli na důležitosti procesu digitální transformace a nutnosti zakomponování tohoto procesu do strategického plánování.

Jedním z účastníků akce byl také Petr Kantor, ředitel společnosti TERMS a.s., který nabídl svůj pohled na fungování digitalizace: „U nás to má dvě roviny. Jsme firma, která má vlastní výrobu, ale také zajišťujeme služby digitalizace pro jiné společnosti. Sám u nás vidím, že je digitalizace v mnoha ohledech potřebná a důležitá, ať už se jedná o skladový systém nebo různé dokumenty. Myslím si, že je zapotřebí přechod na digitalizaci zintenzivnit a řešit ho komplexně.“

Hlavní obsahovou linkou celého projektu jsou služby českých digitálních inovačních hubů, aktuálně jich je v tuzemsku třináct. Regionální projekt Jihočeský DigiHub se primárně zaměřuje na technologie umělé inteligence a jeho partneři zkoumají virtuální a rozšířenou realitu, kterou se snaží využívat ve firmách i veřejných službách jako jsou školy či nemocnice.

„Digitalizace je velmi široký termín a nabízí mnoho možností a příležitostí k modernizaci. Je třeba zjišťovat, čeho všeho se digitalizace může týkat. Může to být úspora energií, větší efektivita práce a spousta dalších přínosných věcí. Zpracováváme plno technických projektů, které kromě digitalizace souvisí i s robotizací, takže tam je potřeba přechodu zcela jasná,“ dodal Petr Kantor.

Na jaře letošního roku nás čeká další společná česko-bavorská přeshraniční akce s cílem propojit EDIH a DIH ekosystémy v příhraničních regionech na české straně s dolnobavorskými aktéry, kteří již poskytují služby českým firmám a připravují se na jejich zintenzivnění v rámci nově schváleného EDIHu DInO. Akce přinese mnoho důležitých témat a příležitostí pro rozvoj inovačního ekosystému v České republice. O termínu konání akce Vás budeme včas informovat.

Digitální transformace 2023

pátek, 24. února 2023

Digitální transformace 2023
Digitální transformace 2023
Digitální transformace 2023
Digitální transformace 2023